Training

Waarom het stellen van doelen belangrijk is

doelenGoals are dreams with deadlines“. Of waarom het belangrijk is om concrete doelen voorop te stellen.

Bij de start van het nieuwe jaar heeft iedereen wel een aantal doelen voor ogen die hij graag zou behalen voor het einde van het jaar. Ook ik deelde vorige week al mijn hardloopdoelen die ik heel graag in 2016 wil bereiken.

Belangrijk bij het stellen van doelen is dat ze concreet en haalbaar zijn. Ze moeten jou het gevoel geven dat je ze kan bereiken, maar dat je er wel voor zal moeten werken. Er mag een beetje een challenge inzitten. Zorg er wel steeds voor dat je er een eindtermijn op plakt, anders kan het jaren duren voor je jouw doel bereikt (en wie weet behaal je het zelfs nooit…).

Doelen geven jou een visie op lange termijn

Of het nu gaat om doelen die je vooropstelt in jouw studie, jouw werk, jouw hobby, jouw relatie, … ze geven jou allemaal een visie op lange termijn. Ze vertellen jou welke zaken je nog wil bereiken en wat voor jou belangrijk is. Hierdoor kan je jouw leven in een bepaalde richting sturen.

Doelen motiveren jou

Veel mensen willen op een of ander domein succesvol zijn. Concrete en haalbare doelen zullen jou motiveren om de weg naar succes te volgen. Ze zullen jou pushen om naar een bepaalde prestatie te streven.

Doelen zorgen voor feedback

Door regelmatig stil te staan bij de vooruitgang van jouw doelen, ontvang je feedback. Je weet wat je al bereikt hebt en waar je nog aan moet werken. Terugkijken naar de weg die je reeds afgelegd hebt, geeft je ook voldoening.

Doelen maken je trots

Wie is er niet trots op zichzelf wanneer je een doel in je leven behaald hebt waarvoor je hard hebt moeten werken? Zo was ik bijvoorbeeld ontzettend trots op mezelf dat ik na vijf jaar studeren een bachelor- en masterdiploma behaald had. De weg er naartoe lag vol obstakels en was niet gemakkelijk, maar toen ik mijn diploma in handen had, voelde ik een golf van zelfvertrouwen. Hard werken, wordt altijd beloond.

Heb jij een bepaald doel in jouw leven? 

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply beautifulday4makeup 7 januari 2016 at 10:25

  Ik heb vooral doelen nodig voor de motivatie 🙂

 • Reply Sarah - Tasting Lifestyle 7 januari 2016 at 16:16

  Mooie blogpost! Doelen stellen vind ik ook belangrijk, ik doe het sinds een aantal jaren elk jaar opnieuw. Ik schrijf aan het begin van elk jaar mijn doelen op en naargelang het jaar vordert kijk ik af en toe en kan ik al een aantal zaken schrappen van mijn lijstje. Het motiveert me ook om aan bepaalde dingen te beginnen.

  • Reply Aurelie 9 januari 2016 at 18:29

   Zo doe ik het ook! Het kost maar een paar minuutjes van mijn tijd om mijn doelen neer te schrijven, maar de hoeveelheid motivatie die ik terugkrijg tijdens het proces om mijn doelen te behalen, is heel erg groot. Fijn dat zoiets klein als een doelenlijstje toch zoveel kan teruggeven.

 • Reply Withlovefroms 7 januari 2016 at 20:04

  Helemaal met je eens!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge