Training

Mijn nieuw doel? Halve marathon in Brugge!

Halve-marathon-BruggeSinds de marathon van Antwerpen heb ik niet meer gericht getraind voor een bepaalde wedstrijd. Ik hield mijn conditie op peil door wekelijks een lange duurloop te doen, pikte hier en daar een (grote) wedstrijd mee, maar op geen enkel moment had ik echt een specifiek doel voor ogen. Dat verandert vanaf nu. Op 21 oktober doe ik mee aan de halve marathon in Brugge en ik zou daar heel graag een tijd onder de 2 uur lopen.

Mijn huidige PR op de halve marathon dateert van maart 2017. Toen liep ik in Den Haag tijdens de CPC een tijd van 2u05’04”. Uit mijn conditietest bleek dat onder de 2 uur duiken zeker mogelijk is. Op een topdag zou er zelfs 1u50 kunnen inzitten. Ik wil er dan ook voluit voor gaan!

Waarom Brugge?

De (halve) marathon in Brugge werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en de feedback nadien was lovend. Meedoen in 2018 stond dan ook op mijn verlanglijstje. Pluspunt is dat het parcours zo goed als vlak is! Waar ik woon, is het vrij heuvelachtig en ik maak tijdens mijn trainingen dan ook de nodige hoogtemeters. Een wedstrijd lopen op een vlak parcours is een verademing voor mij.

Hoe ziet mijn trainingsschema eruit?

Net zoals voor de marathon van New York en die van Antwerpen blijf ik op hartslag lopen. Het voorbije jaar is mijn basisconditie hierdoor heel sterk verbeterd en ik wil die positieve evolutie dan ook aanhouden. Bij EnergyLab kreeg ik, op basis van de uitslag van mijn conditietest, een schema voor de komende twaalf weken. Ik zal 3 à 4 keer per week trainen en zal daarbij meerdere trainingsvormen combineren. Concreet is mijn schema een mix van hersteltrainingen, lange duurlopen (LSD), extensieve duurlopen, intensieve duurlopen en intervaltrainingen.

Met dit schema hoop ik dan ook een mooie tijd neer te zetten in Brugge. Tegelijk dient het ook als basis voor de marathontrainingen die ik vanaf december opnieuw ga aanvangen. Want ja, die 3e marathon komt er sowieso :D.

Wat is jouw doel voor dit najaar?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge