Training

Nog 12 dagen tot de marathon van New York

marathon-new-yorkBinnen iets minder dan twee weken sta ik aan de start van mijn eerste marathon: de marathon van New York. Alle lange duurlopen zijn achter de rug en de taperperiode is volop bezig. Hoog tijd dus om jullie nog een stand van zaken te geven over hoe ik me nu voel.

“New York, here I come!” Dat was mijn gedachte na mijn verste duurloop van 32,5 km. Ja, het was zwaar. En ja, mijn benen deden pijn, maar mentaal zat ik nog heel fris. En dat geeft toch wel veel vertrouwen. Maar tegelijk vraag ik me ook meer en meer af of ik aan die 32,5 km nog 10 km kan breiden. Zullen mijn lichaam en hoofd wel meewillen? Ik ga alleszins mijn uiterste best doen om niet alleen heelhuids te finishen, maar ook om nog eens ontzettend hard van de sfeer en het parcours te genieten.

Wat wil ik bereiken tijdens de marathon van New York?

En dat brengt mij meteen bij de volgende vraag. Wat is mijn doel? Tegen bijna iedereen die naar mijn streeftijd vraagt, zeg ik dat ik gewoon wil uitlopen. Het is tenslotte mijn eerste marathon. Maar ergens diep vanbinnen wil ik heel graag onder de 4u30 finishen.

Ik kan heel moeilijk om met tijdsdruk tijdens een wedstrijd dus ik ga mezelf dwingen om niet te veel naar mijn horloge te kijken. Lukt het om de marathon van New York in 4u30 af te leggen, dan ben ik het gelukkigste meisje ter wereld. Lukt dat niet, dan ben ik dat evenzeer. Ik mag namelijk in de mooiste stad ter wereld hardlopen en bovendien heb ik dan een excuus om nog eens een marathon te lopen. Want ja, hoe zwaar ik die trainingsperiode met momenten ook vond, het is ontzettend leuk om naar een groot doel toe te werken. En dat gevoel wil ik zeker nog eens ervaren.

Er staan nu nog vijf loopjes op de planning en dan is het op 5 november eindelijk D-day! Je kan me die dag ook volgen via de TCS NYC marathon app (Bib-nummer 40535). Mocht je nog vragen hebben, dan mag je die altijd stellen via de comments. Ik beantwoord ze met plezier.

Liefs,

Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katrien 26 oktober 2017 at 16:44

    Spannend! Ik wens je alvast nu al heel veel succes!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge